2018. február 01. 12:51 - DanidePeto

Barcelona, a tapas hazája?!

Elöljáróként annyit, hogy egy napot töltöttem az összes városban, így biztosan van még, ami kimarad. Nekem első körben ezek a dolgok maradtak meg. 

Első megállóm tehát Barcelona.  Lehet, hogy kicsit elfogult leszek, mert nekem óriási szerelmem Barcelona. Imádok ide jönni, még ha csak átutazóba is. Számomra az egyik legélhetőbb város Európában a maga La Ramblájával. Ami nagyon izgatna még az az éjszakai élet, mert itt abban még nem volt részem.

27497584_10203988852758769_1147488976_n.jpg

A Spanyol lányok nagyon szépek, vagy ha nem is szépek, nagyon jól tudnak sminkelni. Már értem honnan találnak a spanyol pornóba ennyi szépen sminkelt művésznőt…

Ígértem hát, hogy kiemelek pár dolgot, ami különlegesség számomra idekünn. Ígéretemhez híven tehát az első dolog a tapas. Minden második lépéssel egy tapas bár eszméletlen ínycsiklandó, reklámokkal teletűzdelt bejárata előtt találom magam.

Mi az a tapas?

A tapas bármi lehet, amiből kis falatokat tudsz készíteni. Ilyen az a kis szendvics, amit a cég éves (elmondhatatlanul felesleges és unalmas) kiértékelésein/összejövetelein látsz a fehér terítővel elfedett, nap szívta, sárguló, műanyag asztalokon. Persze nem olyan fos minőségű feltétekkel és kenyérből.

Nem bizony, mert itt Barcelonában egyenesen a piacról szállítják a friss sonkákat a tányérodon lévő szendvicsre minden egyes nap a legtöbb helyen. (Természetesen itt is van egy-két igénytelen egység)

A Tapas tehát egy olyan dolog, ami nagyon király lenne Magyarországon is, ha azt a minőséget tudnánk biztosítani. A piac ugyanis Barcelonában felülmúlhatatlan. Mindenhol zöldség, gyümölcs, és ha megéheznél, take away-es gyümölcs szelet mix, amiben van ananász, narancs, barack, alma, kókusz, amit csak szeretnél.  Kis műanyag poharakba rendezve, hogy ténylegesen sétafikálás közben el tudd fogyasztani.

27583038_10203988853078777_1732585703_n.jpg

Mivel hazafele is keresztülvágok Barcelonán, ezért az akkori útra tartogatom a gyümölcs szett tesztelését. Ha netán valamelyik részét nem bírná a városi bélem, legalább a repülő wc-jét fessem össze, ne ezt a gyönyörű tengerpartot.

A másik ilyen streetfood, ha lehet ezt annak nevezni az a sonka mix. Papír tölcsérbe dugdosva különböző sonkák (a legjobbak közül persze) és sajtok. Különlegesség az a sok baszott nagy sonka, amik az összes húsárusnál felakasztva lógnak, mint a karácsonyfadísz.

27583513_10203988852878772_728474556_n.jpg

Egy ilyen sonka mixet már volt szerencsém kóstolni tavaly és bizton állíthatom, hogy zseniális marketingfogás, mert utána egy felakasztott 9 kilós kis sonka praclit is be tudnál cuppantani.

Amit ebből átvehetnénk:

  • Tehát a Tapas-t és a sonkás mixet. Átvétel alatt itt nem a jó magyarosításra gondolok, hogy rábasszuk a pirítósra a sonkát oszt nesze neked tapasz, egyél hülyegyerek. De nem ám! Valami fasza, sok magvas, protein kenyér, finom, vékony, húsos sonka szeletekkel. Na az pörögne.
  • A lányok azt a sminkelési stílust.
  • Olyan streetfood bódékat a város szerte, ahol ilyen sonka mixeket lehetne kapni, mert ezt még diétába is be lehetne illeszteni. Megéhezel útközben, de nincs nálad protein shake? Dobj be egy sonka pakkot.

Ha kihagytam valamit szóljatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prior.blog.hu/api/trackback/id/tr8013623510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása